MG M Le Mans

I 1930 debuterede bilen ved 24-timers løbet i Le Mans, og det gjorde øjeblikkeligt indtryk på motorsportsverdenen. Bilens pålidelighed, hastighed og smidige håndtering gjorde den til en seriøs konkurrent, og den opnåede en imponerende resultatliste.

Year 1930
Make MG
VIN 2M3371
Body Style Cabriolet
Transmission Manuelt
Exterior Color Brun
Interior Color Sort
Number of gears 3
Model M Le Mans
Engine size 0,8
Condition 8/10
Cylinders 4
Doors 2
Fuel type Gasoline
Horsepower 28
Registered nej
Location Country Danmark

Denne MG M (Midget) har en spændende Dansk historie siden 1982, hvor den blev hjemkøbt fra England.
Her hjemme bliver den skilt ad og restaureret af entusiast og medstifter af MG Klub Danmark, Svend Carstensen fra Dragør.
Dette er en utrolig chamerende og helt enestående bil. Bilen holder i teknisk god- og i fin renoveret stand.
Motoren er en 0,8 liters benziner med overliggende knastaksel, og det er den mindste bil, der nogensinde har kørt og gennemført det legendariske 24 timers LeMans. På videoen skyder motoren lidt, det er dog lavet og justeret og den spinder nu som en kat.

 

Hvad er en MG M Le Mans

Bilen er fra 1930 er en ikonisk sportsvogn, der har efterladt sit præg på bilhistorien med sin imponerende præstation og stilfulde design. Historien bag denne legendariske bil begynder i mellemkrigstiden, hvor MG (Morris Garages) var kendt for at producere sportsvogne, der kombinerede køreglæde og overkommelighed.

I begyndelsen af 1930’erne ønskede MG at deltage i det prestigefyldte 24-timers løb ved Le Mans i Frankrig, der allerede havde etableret sig som en af verdens mest udfordrende og respekterede racerløb. Dette førte til udviklingen af MG M-type, der senere blev kendt som MG M Le Mans.

Denne MG blev introduceret i 1928 som en opgraderet version af MG M-type, der allerede havde vundet popularitet blandt motorsportsentusiaster. Den nye model var designet til at imødekomme de specifikke krav og udfordringer, der stillede sig op i Le Mans-løbet. Bilen blev drevet af en 847 cc firesylindret motor, der leverede en imponerende ydeevne til den tid.

 

Derfor hedder den Le Mans

I 1930 debuterede bilen ved 24-timers løbet i Le Mans, og det gjorde øjeblikkeligt indtryk på motorsportsverdenen. Bilens pålidelighed, hastighed og smidige håndtering gjorde den til en seriøs konkurrent, og den opnåede en imponerende resultatliste.

Denne succes cementerede MG M Le Mans’ ry som en pålidelig og konkurrencedygtig sportsvogn. Bilen blev et symbol på MG’s dygtighed inden for motorsport og tiltrak opmærksomhed fra bilentusiaster over hele verden. MG fortsatte med at producere variationer af M Le Mans, der blev opdateret og forbedret over tid for at forblive konkurrencedygtige i den evigt udviklende verden af motorsport.

MG M Le Mans fra 1930 er ikke kun kendt for sine præstationer på racerbanen, men også for sit elegante og aerodynamiske design. Bilens strømlinede karrosseri og karakteristiske kølergrill bidrog til dens visuelle appel og cementerede dens plads som en ægte klassiker.

Selv om årene er gået, og teknologien har udviklet sig, lever arven fra MG M Le Mans videre. Den har inspireret efterfølgende generationer af sportsvogne og fortsætter med at være et ikon inden for motorsportens verden. Denne legendariske bil fra 1930’erne forbliver et symbol på MG’s engagement i motorsport og deres evne til at kombinere stil og præstation på en unik måde.

Exterior (27)

Interior (9)

Mechanical (23)

Other Images (5)

Documents (8)

CarBeats valuation is : 220.000,00 kr. to 280.000,00 kr.

10.000,00 kr.

Reserve Price not met

Your bid is on top!
You've been outbid!
kr.
  • Auction fee : 8% on the hammer price.
  • Closes: 14, Sunday 18:23
Hans
Private

Seller Q&A Ask a Question

Billing details