Austin Healey 3000 MK III

En urestaureret Britisk perle med historie fra USA, med få kilometer og med lidt arbejde helt klar til landevejen. Skal du gøre dig klar til foråret 2024 i denne sportsvogn, så er det nu.

Year 1967
Make Austin
Engine Række
VIN HBJ8L39618
Body Style cabriolet
Drivetrain RWD
Transmission manuel
Exterior Color To farvet metalik blå og marine blå
Interior Color Mørkeblå
Car Owner 3
Number of gears 4
Top Speed 195
VAT DK momsbetalt
Model Healey MK III
Engine size 3.0
Kilometers 80258
Condition 9/10
Cylinders Række 6
Doors 2
Fuel type Gasoline
Fuel economy 8
Horsepower 150
Registered Uden DK afgift
Location Country Danmark
Number Plate Ingen

Her får du en Austin Healey 3000 MK III med historie. Den oprindelige ejer dør og efterlader han bilen til sin bror. Nuværende sælger af bilen var meget nære venner med broderen, og da broderen, der i 1970 blev kåret som årets ‘Marin of the year’ af US Marine Corp, efter han kom hjem fra Viet Nam krigen, ligger dødsyg med lungebetændelse, aftaler nuværende sælger at købe bilen og tage den hjem til Danmark i 2020 lige inden vennens død.

Bilen har ikke kørt i 6 år forinden den kommer til Danmark. Det vides ikke hvornår den kørte sidste gang, før den kom til landet.  Den oprindelige ejer var en Austin Healey Club-entusiast, og sælger fik at vide, at oprindelige ejer, var præsident for Chicagoland Austin Healey Club.

Dette er et urestaureret og originalt eksemplar. Bilen er nu rustfri, der er lavet en lille rustreparation på højre side af gulvstøtten. Dette er ikke en professionel reparation, men kan nemt laves ordentligt – se billeder og video af undersiden af bilen.

Fin men ikke perfekt

Denne Austin Healey 3000 MK III kører ret godt, på trods af, at der ikke er lavet et komplet service på den og heller ikke justering på motoren.
Der er ingen støj eller overdreven røg fra bilen, og den starter med det samme og kører.

Koblingsmaster og slavecylindrene er nye, men koblingen bør justeres.
Bremserne virker. Styretøjet føles  lidt til den stramme side, men affjedringen føles helt som den skal.
Batteriet og brændstofpumpen er også nye. Målerne og lys virker dog med undtagelse af brændstofmåleren.
Bremserne bør efterses.

Bilen holder på 4 stk.  nye 185/70HR15 Vredestein dæk.

Karrossen er i fantastisk stand og med helt lige paneler, den er blevet malet udvendigt for et stykke tid siden. Bagagerumsklappen er netop blevet sprøjtet om.
Bilen har aldrig været adskilt.

Kromet er i flot brugsstand. Kalechen er den originale vinylkaleche, som skal skiftes, men der medfølger en ny høj kvalitets blå Hartz stof (lærred) kaleche.

Sæderne er pæne, men ikke nye. Se billeder og video.
Tæpperne er gamle, men i brugbar stand.

Denne bil kommer med den originale dækken til kalechen. Den originale saksedonkraft med originalt håndsving og opbevaringstaske medfølger. Det samme gør den originale blyhammer til at afmontere hjulene. Der er et reservehjul med dæk.
En komplet værkstedmanual, håndbog og nogle andre interessante dokumenter medfølger.
Et specialtilpasset højkvalitets bilcover medfølger også.

 

Hvad er en Austin Healey MK III

Austin Healey MK3, også kendt som Austin Healey 3000, er en ikonisk britisk sportsvogn, der blev produceret af Austin-Healey fra 1959 til 1967. Denne bil er et mesterværk af britisk bilfremstilling og er elsket af entusiaster over hele verden for sit tidløse design og imponerende ydeevne.

Med sit karakteristiske udseende, der omfatter en lang hætte, slanke linjer og en karakteristisk kølergrill, er Austin Healey MK3 et sandt ikon inden for sportsvogne. Den er drevet af en kraftfuld 2,9-liters række-seks-cylindret motor, der leverer imponerende præstationer og en distinkt lyd, der får hjertet til at slå hurtigere.

MK3’ens kabine er designet til at give føreren og passagererne en autentisk sportsvognsoplevelse. Med lædersæder, enkel instrumentering og et klassisk trærat føles det som at træde tilbage i tiden, når man sætter sig bag rattet på denne bil.

Med hensyn til ydeevne kan Austin Healey MK3 prale af imponerende acceleration og håndtering, hvilket gør den til en fornøjelse at køre på snoede landeveje og åbne strækninger. Denne bil har også en solid konstruktion og pålidelighed, der har gjort den til et eftertragtet samlerobjekt blandt bilentusiaster.

Alt i alt er Austin Healey MK3 en legendarisk sportsvogn, der kombinerer stil, ydeevne og håndværk på en måde, der fortsat begejstrer bilentusiaster i dag.

Specification Summary

Nye dele medfølger til bilen:

Fuldpoleret rustfrit stål udstødningssystem (ligner krom) med front-, midter- og bagmonteringssæt
Fuld kuffertpolstringssæt, sort
Robbins Hartz stof / canvas cabriolet top, blå
Et forkromet originalt Lucas sidespejl - højreside

Alt i alt et godt eksemplar af en urestaureret Austin Healey MK III og enda med så lavt km-tal. En bil der er mange mange tunsiden km. i endnu og mulighed for at gøre en interessant handel.

Exterior (49)

Interior (14)

Mechanical (11)

Other Images (16)

Documents (7)

CarBeats valuation is : 400.000,00 kr. to 458.000,00 kr.

1.000,00 kr.

Reserve Price not met

Your bid is on top!
You've been outbid!
kr.
  • Auction fee : 8% on the hammer price.
  • Closes: 25, Thursday 11:37
Daniel S.
Private

Seller Q&A Ask a Question

Billing details