Volkswagen ID. R på Nürburgring

Volkswagen ID. R slå rekorden ( se video til sidst)

For 36 år siden rev en af verdens hurtigste racebiler – en Porsche 956 –  Nürburgring Nordschelife racerbanen midt over og satte en rekord på 6 minutter, 11,13 sekunder. Denne rekord stod i mere end tre årtier som et ultimativt manifest om magt, teknik og færdigheder, der kun måtte lade livet sidste år da Porsche designede en bil, der var specialbygget til opgaven. Men for nogle mandage siden blev den rekord overgået for anden gang – af en elektrisk bil nemlig Volkswagen ID. R.

Volkswagen ID. R på på Pikes Peak

Pikes Peak på el

Volkswagen ID. R elbilen, der satte rekorden i at ‘bestige’ det legendariske Pikes Peak sidste år, ejer nu rekorden også rekorden for hurtigste elbil rundt på ‘Ringen’ bedre kendt som Nürburgring. Føreren Romain Dumas satte omgangen i tiden 6:05.336 minutter ved at slå den tidligere EV-rekord fra 2017 med 40.564 sekunder – og i gang med at overgå hver fossilbrændselsdrevne rekorder.

Volkswagen ID. R på Nürburgring med Dumas

Dumas er pavestolt

“At være rekordindehaver på Nordschleife gør mig utroligt stolt,” siger Dumas. “For mig er denne den bedste og sværeste bane i verden. Volkswagen ID. R’en var perfekt sat op til Nordschleife, og det var så sjovt at opleve vanvittige acceleration og de hurtige svinghastigheder. “Med en nydesignet aerodynamisk pakke med det formål at maksimere 670 hk ID.Rs topfart, Dumas gennemsnitlig fart var 203,77 km/t. Som du kan se i videoen nedenfor, bliver Green Hell et skræmmende blur af bakker og kurver med den hastighed.

Volkswagen ID. R er mere end bare hurtig

ID’en. R er mere end bare en hurtig bil. Fra hurtigbatteriopladning og afkøling til elektrisk afskærmning i højspændingsmiljøer, bringer VW teknologien fra ID. R til Volkswagens kommende bølge af elbiler, såsom ID. CROZZ, ID. BUZZ og ID. SUMMEN. ID. BUZZ er nok en af de mest omtalte biler, der har været rygter om i mange mange år, men nu ser det ud til at der sker noget.

Se Volkswagen ID. R og Dumas trykke på ‘PLAY’

 

Please follow and like us: