Volvo og Uber edition

Det er meget muligt, at Uber blev ‘smidt’ ud af Danmark, men det er jeg sikker på Uber nok overlever. Og hvem ved, det kan være de kommer tilbage.

Uber vil gerne indordne sig, og naturligvis betale SKAT i Danmark samt sørge for at der køres under ordnede forhold. Og præcis det kan meget snart blive lettere, altså ikke den del med at betale SKAT, men at chauffører kører under ordnede forhold. 

Præmierebil en VolvUber

I dag d. 12 juni præsenterer Volvo og Uber deres samarbejde mellem en XC90 og Ubers system, der tilsammen sørger for, at du som Uber kunde, kan køre helt uden chauffør.

Basen der er en Volvo XC90, som vi kender den, er blevet opdatere med et væld af sikkerhedsforanstaltninger og back up systemer, på bl.a. bremser og styretøj. Volvos forberedelser sikrer at Uber ‘let’ kan installere deres eget ‘Self-driving system’, det som du ser på toppen af bilen.

Sikkerhed i højsædet

Volvo XC90 har udover back-up systemer, kameraer og sensorer som har 360 graders føling og visuelt kan følge med i hvad der sker omkring bilen. Sensorer og kameraer kan i øvrigt kan vaske, og rense sig selv i tilfælde af de ville blive overfaldet af insekter. 

Selvkørende fremtid

Der er efterhånden en del bilproducenter der leger med selvkørende biler og flere af dem er langt fremme, blandt andet Renault som du måske kan huske vi skrev om tidligere på året (læs om Renault her).

Jeg elsker at køre bil, så for mig villle det at tage en selvkørende taxi, være helt perfekt. Jeg tvivler på at jeg vil komme til at eje en selvkørende bil uanset om det er Audi, Renault eller et co-lab mellem Uber og Volvo.

Ville du turde at køre med en fremtids-Uber?

Please follow and like us: