James Bons elbil Rapide E aston martin

DU VED BARE DU SKAL HOLDE DIG FOR ØRENE

James Bond

Aston Martin – navnet klinger godt, alt fra 007 til øredøvende V12 bulder. Nu er den næste fantastiske Aston Martin Rapide E klar til produktion. Der vil kun blive produceret 155 stk. af denne vanvittige luksusbil. Bilen har det hele, 610 hk der smides i asfalten af baghjulene, der flår Pirelli P-Zero dækkene rundt med 950Nm, den skal nok få kloden til at dreje den anden vej, når hele familien skal på tur. Aerodynamikken er forbedret med hele 8% i forhold til benzinudgaven….

HOV HOV HOV

Hvad fanden foregår der? Er det en diesel? Nej det er det ikke, det er en Aston Martin Rapide E, og ’E’ står for Electric eller Elbil!?! Det er da helt galt, en Aston Martin skal brøle så alle vender sig om, og måske lige får røde kinder.

Aston Martin vil være verdens første Co2 neutrale super bilmærke. Er det fedt? Ja det er det når vi taler om miljøet. Er det fedt når vi taler om fart… 249 km/t på toppen, 0-100 på 4 sek. er ganske fint, og bilen er bygget med samme mål for øje som en ”rigtig” Aston Martin og deres køreegenskaber. Den kan bl.a. køre en fuld omgang på Nürburgring, uden at de to motorer mister effekt, eller det banebrydende 800V batteri løber tør, eller går i spare-mode.

OK OK OK SÅ NAPPER JEG EN

Der er arbejdet med særlig køling af batterier og motorer og hele udviklingen af denne luksusræser er i samarbejde med Williams Advanced Engineering (WAE), så der bliver virkelig arbejdet på denne bil, som var det hvilken som helst anden fantastisk køretøj fra Aston Martin! Er det historisk fedt og drengerøvs fedt? NIX!

MEN når det så er sagt, jo, så er det sgu da røv fedt, og gad jeg eje en – Helt sikkert, dette er som Tesla en familiebil til stikkontakten. Elbiler er vejen frem, og vi kan lige så godt vænne os til det, de gør det alle sammen hybrid eller ren el!

Rapide E kan køre godt 320 km. WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test), og det må gerne blive med mig bag rettet.

PJZ – CarBeat

Please follow and like us: