CarBeat Opel GT front

Lørdag = GT

SÅ ER DET TID TIL EN GT

Her er der ikke tale om en Gin og Tonic eller en Grøn Tuborg men en Opel GT, kendt som en Baby Corvette. I 1967 lancerede Corvette deres C3 og i 1968 fulgte Opel trop med Opel GT, der er meget mindre end Corvetten i størrelse og motor. Opel GT kom med en 1.1L motor med 67 HK og en 1.9L med hele 102 HK.

Større højre arm end venstre.

Klaplygter er et af kendetegnene og var stadig noget meget særligt da GT kom til verden. Måden man flapper lygterne op på er dog mindre sexet. En stang stikker op på siden af midterkonsollen og så er det bare om at flå. Og er bilen gammel og ikke helt i god stand, kan det til tider være lidt af en kamp, og dermed bedre end at løfte vægte i et træningscenter…. for højre arm i det mindste.

Uhyggelig fortid – det vidste du nok ikke

Knap så flatterende er dele af Opels historie. Grundet to Opelbrødres dødsfald og al deres økonomi bundet i fabrikken, gjorde Opel fra 1939 krigsårene, ret flittigt endda, brug af bl.a. KZ-fangere som arbejdskraft. På den måde kunne Opels-aktionærer konstant se deres pengeskabe blive fyldt op, grundet den ‘gode’ investering.

Det er virkelig en uhyggelig og dunkel fortid, og det er da heller ikke noget Opel bryster sig synderligt meget med. Du kan dog, hvis du leder, finde lidt på deres hjemmeside omkring det. Du kan finde en meget forenklet udgave af historien her på Opels egen hjemmeside. Men vi du have den længere historie skal du søge lidt på nettet.

Nå men i dag er det eget af PSA i Frankrig da de købte GM, der havde købt Opel i 1931 for 33 mil. Guldbarrer kr.

God tur der ude!

CarBeat – PJZ

Please follow and like us: