Corvette Stingray LT2 2020 Jan Magnussen CarBeat

NY CORVETTE STINGRAY

Så er den nye Stingray her

GM har altid har en særlig plads i hjertet til Corvette Stingray, og denne gang er ikke nogen undtagelse. Jep den ny 2020 Corvette Stingray er officiel og den er meget underlig.

Flyttedag

Corvette bryder med nogle af sine vaner: motoren er flyttet, så den i dag er en venter motor. Hele bilens vægtfordeling er langt mere i balance end de nogensinde har været tidligere, og så er der kommet MANGE HK ca. 495 stk. (Med Z51 Performance pakken) og power på hele 637 Nm ud af denne lille amerikanske hidsigprop. Denne nye LT2 har en V8 motor på hele 6.2L, og her er amerikaneren ikke gået på kompromis. Det er en ren sugemotor, altså uden hjælpemidler fra turboer eller kompressorer. Målet er et solidt bundtræk fra start til massivt mange kræfter i toppen. Aldrig har en Corvette haft så meget power.

Der er styr på det

Med føreren placeret næsten oveni på forhjulene, er der langt mere balanceret kontrol end tidligere, og den lave front tillader et helt andet overblik. Jeg er ikke sikker på, at eks. Ferrari eller Lamborghini tænker det er noget nyt, nok nærmere at nu er de endnu flere om kunderne – og dog.

Den nye ‘Vette’ ligner da også en italiener særligt forfra og fra siden. Men kigger du på prisen, så ligner den hverken en sort hingst eller en sur tyr, for ‘Rokken’ får en start pris på lige under 60.000,- USD, kører du i Danmark med den, så kommer SKAT galoperende og så løber den op, men den når ikke helt op i de andres prislag. Du kan få den leveret i starten af 2020.

Jan Magnussen Corvette 2020 carbeat ny
2020 Chevrolet Corvette Stingray

67 år på bagen

Ja det er faktisk ikke noget nyt, at Chevrolet har leget med centermotor til deres Stingray, men de har bare ikke været helt tilfredse før nu, og det siger en del.
Jeg er sikker på, at Jan Magnussen kun kan komme med rosende ord om de ‘gamle’ ‘Vetter’, så jeg glæder mig meget til at høre, hvad han har at sige om den nye 2020, for mon ikke han snart skal have ny firmabil?!

Stinray Center engine heritage 67 years carbeat

Please follow and like us: