Jaguar XE SV Project 8

Kat med 600 hk.

Hvad siger du til at tage hele familien med til 300 km/t? Ja det er uansvarligt, men det er hvad den nye Jaguar XE SV Project 8 familiebil bl.a. kan give dig, hvis du skynder dig, for der bliver kun lavet 15 stk. og de bliver alle samlet i hånden.

Jaguar ramt denne bil helt perfekt, når det kommer til linjer og udseende. Motoren er en buldrerne 5.0L V8 med kompressor, der godt nok er 10 år gammel,  den flår bilen op på 100 km/t på blot 3.7 sek.

En Hr. og Fru Frikadelleversion

Denne Jaguar XE SV Project 8, er en Hr. og Fru Frikadelleversion af deres race udgave, der har justerbar aerodynamisk front og bagspoiler, og i øvrigt kun har to sæde, vejer lidt mindre, men ellers er det faktisk helt samme bil. Jaguar’s Special Vehicle Operations division har faktisk næsten formået at bibeholde raceudgavens vilde præstationer. Denne mere familie venlige useende version har en fast spoiler og 4 sæder, men ellers er det faktisk den samme.

Jeg er BMW-mand og normalt ikke helt så vild med Jaguar.  Men jeg må nok erkende, at denne Jaguar XE SV Project 8, og egentlig også bare den normale XE model, har vundet mit hjerte.

AMG C 43, BMW M3 eller en kat?

Der er ingen tvivl om, at Jaguar’s Special Vehicle Operations division har oppet sig i denne udgave, og givet den mere potens end en AMG. Jeg vil nu også langt hellere købe Jaguaren, end eks. en AMG C 43 4MATIC. Ja undskyld, men det er godt nok en fesen taxa, når du blot ser på bilens design. Om det er en M3 killer?!

Auf wiedersehen

På papiret og det visuelle, der klarer Jaguaren sig fantastisk, og æder tyskere som vare de Smarties, men på vejen og på banen? Mon der nogensinde bliver mulighed for at teste de tre op mod hinanden på samme tid? Det kan også være at det er lige meget, for lige nu har Jaguaren allerede vundet, den holder nemlig touring rekorder på tre kontinenter: Nürburgring Nordschleife, Dubai Autodrome og Laguna Seca.

Denne vilde udgave af ‘kattedyret’, kan du bestille i Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin and British Racing Green.

Skulle jeg bestille en i morgen, ville det blive denne blå!

Læs mere om andre samlerbiler her.

Få en tur du aldrig vil glemme

Hvis du vil prøve en tur i raceudgaven, så kan du tage til Tyskland og prøve en tur: TRYK HER

Foto: Jaguar
Tekst: PJZ

Please follow and like us: