Audi Project Rosemeyer CarBeat

Audis Projekt Rosemeyer

Projekt Rosemeyer, Ferdinand Porsche & Auto Union

Ferdinand Porsche designer en 500 hk centermotoriseret racerbil, Silver Arrow, som racerkøreren Bernd Rosemeyer er en af de få i verden der kunne styre. Ikke bare var Rosemeyer en god racerkører, han var en eminent mekanikker. Han gav perfekte meldinger om mulige forbedringer til Porsche. Silver Arrow står i dag som en meget legendarisk del af Auto Unions historie og dermed også en vigtig del af Audis.

Berns Rosemeyer og Ferdinand Porsche

20 år gammel

For 20 år siden så en konceptbil dagens lys. Den var ikke bare en konceptbil, men også en hyldest til Bernd Rosemeyer, bilen hedder ‘Projekt Rosemeyer’. Bilen er en centermotoriseret bil med et vanvittigt lavt tyngdepunkt. Læg mærke til, hvordan skærmene rager op over bilen, for at få bilen så langt ned som muligt. Bilen har en 16 cylindret motor præcis som de originale Silver Arrows havde det i 1930’erne. Fronten af  ‘Projekt Rosemeyer’ samt overfladen er en klar hyldest til ‘Silver Arrow’.

Audis Projekt Rosemeyer af CarBeat

Audi TT

Hvis du kigger godt efter, ude og inde, kan du se, at der er flere dele og ting, der også er at finde i den første Audi TT serie. ‘Projekt Rosemeyer’ er Audis streg i sandet mellem fortiden og fremtiden. Mange af stregerne i ‘Projekt Rosemeyer’, er fortsat at finde hos Audi TT i dag, samt flere af de mere almindelige modeller. De streger har givet Audi et hav af designpriser, særligt til Audi TT, der er blevet noget af en ‘ny klassiker’.

Kameraer

I dag, 20 år efter Audi præsenterede denne ‘Projekt Rosemeyer’ i Ingolstadt, der har flere af deres e-Tron biler kameraer som sidespejle. Og det er, en af de vigtige ting i skabelsen af den perfekte aerodynamik, at spejlene skal væk. Dette forklarede Audi med, at der ville komme kamera som spejle, og så skulle de så vise hvad der var bagved bilen på nogle skærme. BUM – det er altså 20 år siden…. skærm teknologien fra dengang, ser ud til at de har genbrugt i de nye e-Trons – ej beklager jeg kunne ikke lade være, jeg der læser med ofte, ved at jeg er svært skuffet over Audis skærme til sidespejlene.

Aerodynamic

Det er klart at en sportsvogn har aerodynamic højt på vigtighedslisten, og det gælder selvfølgelig også ‘Projekt Rosemeyer’. Når du kigger på bilens design er det tydeligt at den skal skære sig gennem luften og samtidig presse bilen ned mod vejen. Se bare forlygterne, der er to buede plader der løfter sig, når lygterne tændes, ellers er de lukket, for at opnå bedst mulig aerodynamic.

‘Projekt Rosemeyer’

Ja jeg synes den er super fed. Den ser lidt ked ud af det, men den virker for mig. Og den store grill, som hyldest til Silver Arrow, synes jeg er vanvittig flot. Hele looket på bilen og den blanke overflade minder mig om fly, og datidens racerbiler…

Bernd Rosemeyer omkommer i endnu et af sine mange højhastigheds forsøg på en afspærret autobahn i 1938 og efterlader baby og hustru.

 

 

 

Please follow and like us: