Aston Martin Goldfinger DB5 samlerbil

Aston Martin Goldfinger går i produktion

Aston Martin Goldfinger DB5 continuation er på vej

Aston Martin har startet produktionen for sin ‘Goldfinger DB5 continuation’, da udviklingen af serien fortsætter. Det britiske selskab arbejder sammen med EON Production, for at specialdesigne 25 eksemplarer af den ikoniske sportsvogn hos Aston Martin Works i Newport Pagnell, Buckinghamshire i England. Det er det samme sted, hvor den oprindelige DB5 blev fremstillet mellem 1963 og 1965.

DE HAR TRYKKET PÅ START

Den første prototype af Goldfinger DB5 tager nu form, og de arbejder på at implementere en række fungerende effekter inspireret af James Bond-filmene. Filmens specialeffekt-guru Chris Corbould hjælper Aston Martins team med udvikling og testning af disse gadgets.


MASKINGEVÆR I LYGTERNE

Effekterne varierer fra batterilamper, der installeres fra den forreste stødfanger til en bagrudeskærm der skal beskytte dig mod projektiler og raketter, samt et oliesprøjtesystem til dem der forfølger dig.

UDFORDRINGER

“Den største udfordring har været at genskabe de gadgets fra filmverdenen og overføre dem til et forbrugerprodukt,” fortæller Corbould. “Vi har licens i filmverdenen til at “snyde” i forskellige aspekter under kontrollerede forhold. For eksempel kan vi have fire forskellige biler til at rumme fire forskellige gadgets. Vi har naturligvis ikke den luksus på disse DB5’er, da alle gadgets skal designes ind i hver og en af de 25 specialbiler.”

THE LIST

Her er en liste over alle udvendige og indvendige James Bond-inspirerede modifikationer af Goldfinger DB5:

Ydre:
– Leveringssystem til røgslør
– Udvendigt simuleret oliesprøjtesystem
– Drejende nummerplader foran og bag (tredobbelte plader)
– Simulerede tvillingmaskinpistoler
– Skudsikker bagskærm
– Special rambuk kofangere for og bag

Indre:
– Simuleret radarskærm med følgefunktion
– Telefon i førerens dør
– Gearknap til katapultsæde
– Armstøtte og midterkonsolmonteret kontrolboks
– Skjulte våben/opbevaringsbakke under sæderne

I HØJE ASTON MARTIN KVALITET

Aston Martin lover, at alle nybyggede biler vil være “autentiske reproduktioner af DB5 som set i biografen eller på skærmen der hjemme” ovenikøbet med nogle “sympatiske modifikationer” for at sikre, at de opfylder Aston Martins strenge krav til byggekvalitet og pålidelighed. Det betyder også, at alle 25 eksempler vil blive færdiggjort i Silver Birch-maling, ligesom den originale James Bond-bil.

DET ER JO BARE PENGE

Hver af de 25 biler er prissat til ca. 27.5 mio. kr før afgifter og moms. Første leverancer er planlagt til næste år 2020.
De 25 ejere får en meget legendarisk bil fra en lige så legendarisk film, person og historie. Desværre er bilerne ikke godkendt til at køre på offentlig vej. Men mon ikke de vil være at finde til et car show eller to til næste år!?

Kilde: Aston Martin
Fotos: Aston Martin
Film: Optaget af Aston Martin
Musik: Shirley Bassey.
Klippet: Af CarBeat
Skrevet: Af CarBeat

________
The theme tune to 007, Goldfinger, performed by Shirley Bassey. For entertainment purposes only, I do not claim ownership or rights of this production. Copyright is held by its respective owners.

Please follow and like us: